Aşçılık

Aşçılık

Bir ülkenin önemli bir kültür göstergesi olan mutfakta, sadece yemek pişirmeyi bilen değil,  yönetmeyi ve geliştirmeyi de hedefleyebilen personel ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Aşçılık Programımızın temel amacı; gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek, gıda bilimi, yiyecek hazırlama, standart geliştirme, besin hijyeni, dünya mutfağı gibi konularda uzman ve yaratıcı gıda kültürü konusunda donanımlı elemanlar yetiştirmektir.

Mezun olan öğrencilerimiz, aşçılık, pastacılık gibi sektörlerde, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama sektörünün değişik faaliyet alanlarında, turistik tesislerde, özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilmektedirler.

Eğitim Süresi : 2 Yıl
İsteğe Bağlı Hazırlık : Var
Puan Türü : YGS-4

Ders Programını Görüntülemek İçin Tıklayınız.